3DO ZONE Forums

The Only R.E.A.L. 3DO Experience.
It is currently Sun May 28, 2017 7:51 am

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Tue Jun 02, 2009 5:42 pm 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
You may already have a memory manager! These discs have them built in:

Panasonic Sampler (3DO Interactive Sampler CD # 1)
3DO Interactive Sampler CD # 2
3DO Interactive Sampler CD # 3
3DO Interactive Sampler CD # 4
3DO Game Guru

Some games have them built in, HELL has one but you can't get to it unless the memory is too full.
There is also the 3DO Storage Manager CD v2.1 for the FZ-EM256 Memory Unit. So if you have the Memory Unit you'll need that CD, the Game Guru will not work!

Ok so you checked the list and still need a disc? Or you have the FZ-EM256 Memory Unit but nothing to use that will turn it into a wonderful peice of hardware from a nice nicnac in your collection?
Well here's the solution: just download the image below and open it in WinRAR. No joke! Do it and you're memory problems will be solved.

Image


Please note that if you use this on a Japanese model I've found that the memory manager CD will display all in Japanese text.

Here is the Help screen in English:
Image

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Last edited by 3DO Experience on Mon Jun 11, 2012 12:27 am, edited 3 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 02, 2009 5:53 pm 
Offline
3DO ZONE MOD
User avatar

Joined: Thu Jan 25, 2007 7:19 pm
Posts: 4033
Location: States
Nice! :) This will be helpful, especially for newer collectors.


Last edited by Trev on Tue Jun 02, 2009 7:33 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 02, 2009 6:55 pm 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Sat Feb 03, 2007 8:16 pm
Posts: 1329
Location: Kenosha, WI, USA
Your jpg file embeding amuses me. How is this done?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 02, 2009 10:36 pm 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
BryWI wrote:
Your jpg file embeding amuses me. How is this done?
Magic!

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 03, 2009 3:53 pm 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Sun May 24, 2009 6:26 am
Posts: 13
has anyone ever cracked open one of those memory upgrade modules and taken a look at what was inside?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 03, 2009 6:30 pm 
Offline
3DO DEMI-GOD
User avatar

Joined: Mon Feb 05, 2007 6:35 am
Posts: 944
DMJC wrote:
has anyone ever cracked open one of those memory upgrade modules and taken a look at what was inside?



Sure. Here is the thread: LINK


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 05, 2010 7:27 am 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Tue Feb 09, 2010 6:45 pm
Posts: 228
Location: Las Vegas
Wing Commander III has a built in memory manager if I recall correctly. And you can access it any time as well which is nice. The thing that is not too nice about it is that it doesn't explain what the file are, so you sort of have to guess with the file name, which does not always help.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 20, 2010 10:31 pm 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
Thought I would share this with you boys.
Image
I wanted to do this as a dual release but I never got around to making the other cover. Download this at http://drop.io/3do_covers.

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 21, 2010 3:41 am 
Offline
3DO ZONE MOD
User avatar

Joined: Thu Jan 25, 2007 7:19 pm
Posts: 4033
Location: States
Cool. 8)

_________________
Most wanted - Eye of Typhoon, 3DO Magazines issues #14 & #15, Pro Stadium, Defcon 5


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 10, 2010 10:01 pm 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
I just uploaded the image of the Help screen in the memory manager for those using it on a Japanese 3DO. AND I added a new version of the cover replacing the last image with the Help screen for easy reference.

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 11, 2010 1:18 am 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Thu Nov 27, 2008 3:01 am
Posts: 263
Location: Rugby, UK
I love the Mem manager CD cover, nery nice 8)

_________________
My 3DO collection
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 7c5737b1dc

3x US FZ1s 1xJAP FZ1 & 1x UK Goldstar with knackered cd drive.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 30, 2011 2:50 am 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Wed Feb 07, 2007 6:41 am
Posts: 1241
Location: Parts Unknown
Am I missing something here? I downloaded the image and tried to open it in winrar and it says it's in the wrong format or damaged. I could use a Memory Manager too . . . :(

_________________
This is a stick up! Put all of your 3DO games in the bag and nobody gets hurt!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 30, 2011 11:44 am 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
Try opening WinRAR and go to the folder you saved it to and then open it in the browser.

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 17, 2011 12:24 am 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Wed Feb 07, 2007 6:41 am
Posts: 1241
Location: Parts Unknown
I got it. Then again, the 3DO I got came with the original Demonstration CD, so I forgot it actually has the Memory Manager on it. DUH!!! :roll: I guess I have this for a back up.

_________________
This is a stick up! Put all of your 3DO games in the bag and nobody gets hurt!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 17, 2011 1:57 am 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
Ha, I have that disc too but could never remember where is was on the disc! LOL

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 5:10 am 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Wed Feb 07, 2007 6:41 am
Posts: 1241
Location: Parts Unknown
3DO Experience wrote:
Ha, I have that disc too but could never remember where is was on the disc! LOL


Go to the section of the disc that shows the 3DO and you can rotate the 3DO around to see all of it's sides. The bottom view has the 3DO Memory Manager. Click on that and boom, you got the memory manager displayed! :wink:

_________________
This is a stick up! Put all of your 3DO games in the bag and nobody gets hurt!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 6:14 am 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
Well it's been burned into my memory now from all the hours wasted trying to find it. LOL

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:18 pm 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Wed Feb 07, 2007 6:41 am
Posts: 1241
Location: Parts Unknown
3DO Experience wrote:
Well it's been burned into my memory now from all the hours wasted trying to find it. LOL


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Yeah, you would have figured they would have made it a bit easier, yes?

_________________
This is a stick up! Put all of your 3DO games in the bag and nobody gets hurt!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 26, 2011 5:12 pm 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Sun Mar 20, 2011 8:08 pm
Posts: 30
Location: São Paulo/Brazil
I would love to get the FZ-EM256 Memory Unit. This iten is somewhat rare and expensive, but I would pay the price without any remorse. Unfortunately the 3DO's internal memory is a bit limited. :cry:

What is Game Guru 3DO 3DO discs and Storage Manager? I understand that version 2.1 is to be utilizade with FZ-EM256 Memory Unit, but the others?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 26, 2011 6:58 pm 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Sat Feb 10, 2007 8:34 pm
Posts: 243
Location: USA (occasionally Thailand)
T2KFreeker wrote:
3DO Experience wrote:
Ha, I have that disc too but could never remember where is was on the disc! LOL


Go to the section of the disc that shows the 3DO and you can rotate the 3DO around to see all of it's sides. The bottom view has the 3DO Memory Manager. Click on that and boom, you got the memory manager displayed! :wink:


Just a little FYI, there are two versions of that disc. 1 has the memory manager, and one doesn't. It was added to the later demos after errors with The Horde, Panzer General and Star Control II were ruining peoples NVRAM. I'll look, but I believe the newer discs' serial number ends with B, and the original ends with A.

Also, to correct the Horde save game error, if you have the original release disc, start up the demo of the Horde on the "Sample This!" and let it save. Then continue on with your regular game. This was their work around for the problem.

Drax

_________________
CEO of The (in search of a home) CD-i & 3DO Collectives

Just slightly behind at being ahead of our time!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Download the image?
PostPosted: Tue May 10, 2011 6:32 pm 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Tue May 10, 2011 6:17 pm
Posts: 2
Location: Manama, Bahrain
There's prolly something wrong with the link...I would love to be able to download the memory manager app to start playing Horde on my Goldstar 3do ASAP :(

_________________
http://www.myspace.com/discalbros


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 11, 2011 12:21 am 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Sat Jan 13, 2007 11:10 pm
Posts: 1189
Location: Mich
here is my 3do manager for download

3DO Manager

just click on the paper icon to download

_________________
Ex-3DO collector extraordinaire , but i still have my collection
Villagephotos is dead, need to find my old pics and find another host


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 28, 2011 12:08 am 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Thu May 26, 2011 12:16 am
Posts: 199
Location: Whitehead, Northern Ireland
A-ha! I was wondering there since I got the FZ-1 and FZ-10 the other day. I always remember the FZ-10's memory manager and was wondering why the FZ-1 (which I've never owned before) didn't have one. I'm assuming one came with it in its original box? Or rather that Sample CD maybe? I'm trying to get my hands on that very disc so hopefully with get the manager soon.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 11, 2012 12:59 am 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Fri Apr 13, 2012 12:43 am
Posts: 24
Location: BeatMachineHeaven
Hey guys Need for Speed and Luciennes Quest have memory managers only when your memory is full.If your memory is full when loading up these games you will get access to all files and delete what you dont want anymore.

Im guessing theres probably many more games like this, so Im not really sure if my post is pointless?

But good tid bits anyways. :wink:

_________________
Here to stay.. ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 11, 2012 2:44 am 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
Not really pointless. HELL also has that option if the memory gets too full.

_________________
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"


Top
 Profile  
 
 Post subject: FZ-EM256
PostPosted: Sat May 18, 2013 3:08 am 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Sat May 11, 2013 8:23 pm
Posts: 3
Many thanks for providing the links to downloading version 2.1 and the Storage Manager images. My only follow up is, what sort of disc can I copy that info. to from my PC, that will also play in my 3DO?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 19, 2013 4:56 am 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
Just burn the iso to a normal CD-R with any burning software you choose. When it's done put it in you 3DO. You won't see any data on the disc when it is in your PC but the 3DO can see it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Tech Support
PostPosted: Sun May 19, 2013 4:20 pm 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Sat May 11, 2013 8:23 pm
Posts: 3
CD-R perfect! Your help with this is very much appreciated. Sorry if I pissed anyone off, but it's incredibly frustrating when you pay good money for a piece of equipment like that and you can't use it. Many thanks...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 19, 2013 7:05 pm 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
I went through the same thing.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 4:58 pm 
Offline
3DO ZONE ADMIN
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Posts: 3686
Location: U.S.A.
Did you:
3DO Experience wrote:
just download the image below and open it in WinRAR.
There is an iso file inside.

If for some reason you still have problems Image me.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group