3DO ZONE Forums

The Only R.E.A.L. 3DO Experience.
It is currently Tue May 23, 2017 12:01 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Nov 17, 2013 9:13 am 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Thu Nov 07, 2013 8:16 pm
Posts: 15
Hi everyone
ive been given a fz-1 which powers up and ejects cd tray etc but i can't get any video output.
i've tried multiple cables on all sockets (s-video,rca and rf) with no avail :(
the board is very very clean so but im thinking a cap or two have failed (although they all look in very good condition)ive got the 6800 uf one and will replace it today.
i've only found two references to it through google, one of which is a post on this forum...
http://www.3do.cdinteractive.co.uk/viewtopic.php?f=2&t=3032 which ive replied to and am no further on so i thought id start a new thread.
Has anyone had this problem? any feedback would be greatly appreciated!
ill edit later on when i've replaced the 6800 uf and the bios battery (not sure if a 3do will boot without the 3v battery).
thanks in advance
mike

UPDATE
after replacing the 6800uf cap i got video (the 3do logo) for about 10 seconds... yay! then it went again
on closer inspection it seems the 10uf 16v @ c36 seems like it might of leaked so gonna replace that now :) will update again asap

UPDATE 2
FIXED!! :)
rca is working ive got fz-1's spinning at me in space :) wohoooo
now im gonna have to test cd drive and get myself a controller :) lol
hope this helps someone!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 17, 2013 8:05 pm 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Wed Feb 07, 2007 6:41 am
Posts: 1241
Location: Parts Unknown
Hmm, this is great information to have. The Caps are finally starting to go bad in the 3DO units. I wonder how many 3DO systems are out there with bad/leaky caps these days that people just threw out. Very sad when you think about it. Glad you got it fixed and hopefully it works for another 20 years!

_________________
This is a stick up! Put all of your 3DO games in the bag and nobody gets hurt!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 18, 2013 5:39 am 
Offline
Jaguar MOD
User avatar

Joined: Mon Apr 01, 2013 7:09 am
Posts: 820
retrotech wrote:
Hi everyone
ive been given a fz-1 which powers up and ejects cd tray etc but i can't get any video output.
i've tried multiple cables on all sockets (s-video,rca and rf) with no avail :(
the board is very very clean so but im thinking a cap or two have failed (although they all look in very good condition)ive got the 6800 uf one and will replace it today.
i've only found two references to it through google, one of which is a post on this forum...
http://www.3do.cdinteractive.co.uk/viewtopic.php?f=2&t=3032 which ive replied to and am no further on so i thought id start a new thread.
Has anyone had this problem? any feedback would be greatly appreciated!
ill edit later on when i've replaced the 6800 uf and the bios battery (not sure if a 3do will boot without the 3v battery).
thanks in advance
mike

UPDATE
after replacing the 6800uf cap i got video (the 3do logo) for about 10 seconds... yay! then it went again
on closer inspection it seems the 10uf 16v @ c36 seems like it might of leaked so gonna replace that now :) will update again asap

UPDATE 2
FIXED!! :)
rca is working ive got fz-1's spinning at me in space :) wohoooo
now im gonna have to test cd drive and get myself a controller :) lol
hope this helps someone!


Can you post pics of what you fixed and where?

_________________
What came after the Jaguar was the PS1 which for all it's greatness, ushered in corporate development and with it the bleached, repetitive, bland titles which for the most part we're still playing today. - David Wightman


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 18, 2013 7:53 am 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Thu Nov 07, 2013 8:16 pm
Posts: 15
just glad i saved this one :)
and yeah ill get a few pics tonight and upload them :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 1:38 am 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Thu Nov 07, 2013 8:16 pm
Posts: 15
attached a picture to this post


Attachments:
Panasonic-3DO-007-Motherboard fixed.jpg
Panasonic-3DO-007-Motherboard fixed.jpg [ 172.44 KiB | Viewed 4988 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 11:10 pm 
Offline
3DO ZERO USER
User avatar

Joined: Fri Feb 11, 2011 12:32 am
Posts: 957
Location: United States of America
Nice work. [wishes we had a thumbs up smilie]


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 27, 2014 8:35 pm 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Tue Jan 21, 2014 5:38 am
Posts: 4
Thanks for posting this. I picked up a FZ-1 off of Ebay for $20, marked as "broken/dead".
Swapped out all three caps (unsure if I needed to do all three) but it's alive and working great now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 30, 2014 10:40 pm 
Offline
3DO ZONE MOD
User avatar

Joined: Thu Jan 25, 2007 7:19 pm
Posts: 4033
Location: States
Good news all around. :)

_________________
Most wanted - Eye of Typhoon, 3DO Magazines issues #14 & #15, Pro Stadium, Defcon 5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 03, 2014 8:07 pm 
Offline
3DO ZERO USER

Joined: Thu Nov 07, 2013 8:16 pm
Posts: 15
Good to hear :D


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group